SeneCura SeniorCentrum Chotěboř

Dokončení výstavby SeneCura SeniorCentra Chotěboř je na dohled

Dokončení výstavby SeneCura SeniorCentra Chotěboř je na dohled

Stavba nového domova běží podle plánu a již v lednu by měla proběhnout jeho kolaudace. V prvním kvartálu roku 2021 pak SeniorCentrum zahájí svůj provoz a přivítá první klienty. Bude nabízet pobytové sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem ve 26 prostorných jednolůžkových a 48 dvoulůžkových pokojích, každý s vlastním sociálním zařízením. Celkem tak vznikne 122 nových míst pro seniory včetně těch s Alzheimerovou chorobou či jinou formou demence.

Hotová je již hrubá stavba, střecha i fasáda. V plném proudu probíhají práce v interiérech, kde se maluje, pokládají podlahy a instaluje nábytek. V průběhu prosince bude instalována také moderní technologie a vybavení do kuchyně, která bude vařit klientům i zaměstnancům 7 dní v týdnu.

Intenzivně se pracuje i ve venkovním prostoru. Zahájily se práce na úpravách zahrady, parkoviště a oplocení.

Prozatím je v síti 40 lůžek pro službu Domov pro seniory a 40 lůžek pro Domov se zvláštním režimem, nicméně počet lůžek/pokojů pro danou službu se může na základě poptávky v budoucnu měnit. Klienti se mohou těšit na krásné společenské místnosti, ergoterapii, fitness centrum, terapeutickou vanu, masáže nebo kadeřnictví. Unikátní bude v domově vnitřní uspořádání formou „domácností“, ve které bydlí skupina klientů, kteří se navzájem znají. Díky tomuto uspořádání lze vytvořit velmi příjemnou a domácí atmosféru. Součástí domova bude i terapeutická zahrada Memory Garden s nekonečnými cestami pro lepší orientaci klientů s demencí a také velký taneční sál, který bude sloužit nejen pro taneční klub města, ale také k pořádání kurzů, zájmových kroužků a dalších společenských aktivit.

Zájemci o sociální službu v novém zařízení se mohou obracet na sociální pracovnici Kateřinu Kavalírovou, tel.: +420 722 954 246, která jim poskytne potřebné informace. Samotné podávání žádostí pak bude možné v průběhu ledna 2021, kdy budou také žádosti k dispozici na webových stránkách v sekci „Pro zájemce“. Žádosti mohou podávat občané města Chotěboře a Kraje Vysočina. Výše úhrad za poskytovanou službu se bude řídit zákonem o sociálních službách č. 108/2006Sb., ve znění pozdějších změn a doplňků.

Nové zaměstnance bude SeniorCentrum nabírat postupně s růstem počtu klientů, nicméně již dnes uvítá provozovatel zájemce na pozice: vrchní sestra, staniční sestra, sestra všeobecná/praktická, fyzioterapeut, pečovatelka, aktivizační pracovnice, uklízečka, kuchař, pomocná síla v kuchyni a pradlena. Celkem najde v domově novou práci až 70 lidí. Případní zájemci o práci se mohou obracet na ředitele domova emailem na: j.spidlen@senecura.cz nebo telefonicky na tel.: +420 722 958 884. Péče v zařízeních SeneCura je založená na hodnotách jako je lidskost, úcta a respekt a na pracovnících se srdcem a pochopením. Více než zkušenost je pak důležitá motivace uchazeče a pozitivní vztah k seniorům. SeneCura jako největší nestátní poskytovatel pobytových sociálních služeb v České republice, má vysoké standardy kvality nejen pro klienty, ale i pro své zaměstnance, kterým nabízí širokou škálu benefitů. Patří mezi ně například 5 týdnů dovolené, flexibilní pracovní doba, bonus za služby navíc, 25% příplatek za přesčas, dotované stravování, poukázky Flexi pass a další. Kromě benefitů najdete v SeneCuře přátelské prostředí a moderní zázemí. Více informací o práci v SeniorCentru Chotěboř a seznam volných pracovních pozic naleznete na www.chotebor.senecura.cz/kariera.

 

Předchozí článek