SeneCura SeniorCentrum Chotěboř

SeneCura SeniorCentrum Chotěboř nově nabízí i Odlehčovací službu

SeneCura SeniorCentrum Chotěboř nově nabízí další sociální službu pro rodiny, které doma pečují o své blízké, tzv. Odlehčovací službu. SeniorCentrum Chotěboř pro tuto pobytovou službu, kdy pečuje o klienta na určitou dobu, nově poskytuje 2 lůžka. Lidé, kteří pečují celodenně o rodinného příslušníka se často nachází ve stavech vyčerpání, proto je nově možné umístit rodinného příslušníka k nám do zařízení, aby si pečující osoba mohla odpočinou, zajet si na dovolenou, či si vyřídit potřebné záležitosti. Nejdelší doba pobytu jsou tři měsíce. Domovy pro seniory SeneCura tím podporují domácí péči a pomáhají ve chvílích, kdy terénní služba či péče rodiny nemůže zvládnout nepřetržitou péči o člověka zcela závislého na pomoci druhé osoby.

Odlehčovací služba v SeneCura SeniorCentru Chotěboř je určena osobám od 55 let, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, a pomáhá ve chvílích, kdy nelze z důvodu nepříznivého zdravotního stavu využívat terénní nebo ambulantní služby. Cílem pobytové odlehčovací služby je podporovat klienta v udržení soběstačnosti, základních úkonech a zachovat stávající zdravotní stav. Důležitým aspektem je také kontakt s rodinou, který domov aktivně podporuje.

Poptávka po odlehčovací službě roste, a to zejména díky pozitivnímu trendu pečovat o seniory doma. SeniorCentrum v Chotěboři je po Telči, Kolíně, Terezíně, Liberci, Praze – Šterboholech a Hradci Králové již sedmým domovem ze sítě SeneCura, které pobytovou odlehčovací službu poskytuje.

 Další článek