SeneCura SeniorCentrum Chotěboř

Již 3. března přivítá SeniorCentrum Chotěboř první klienty

Brány nového domova pro seniory v Chotěboři se prvním klientům otevřou už ve středu 3. března. SeniorCentrum má aktuálně k dispozici 20 míst v Domově pro seniory a 20 míst v Domově se zvláštním režimem pro seniory s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence. Slavnostní otevření SeniorCentra včetně možnosti prohlídky pro širokou veřejnost je vzhledem k epidemiologické situaci plánováno na červen, ale potenciální zájemci se mohou domluvit individuálně na možnosti prohlídky.

V úplně novém domově s jednolůžkovými a dvoulůžkovými pokoji s vlastním sociálním zařízením nabízí SeneCura dvě služby, každou zatím s registrovanou kapacitou 20 lůžek. První je Domov pro seniory určený pro osoby nad 60 let, jejichž potřeba sociální a zdravotní podpory je taková, že jim neumožňuje pobyt v domácím prostředí. Druhou službou je Domov se zvláštním režimem pro osoby od 55 let věku, které nemohou zůstat v domácím prostředí z důvodu Alzheimerovy choroby, stařecké demence nebo ostatních typů demencí.

Domov společnosti SeneCura vznikl za podpory města Chotěboř i kraje Vysočina a je určen právě klientům z tohoto kraje. „Zájemce jistě potěší, že tato lůžka jsou zahrnuta do krajské dotační sociální sítě a výše úhrad za poskytovanou službu se řídí zákonem o sociálních službách č. 108/2006Sb., ve znění pozdějších změn a doplňků. Ten určuje maximální cenu na 11 560 Kč za měsíc,“ uvedl ředitel SeneCura SeniorCentra Chotěboř Jan Špidlen.

Posláním SeniorCentra je podporovat osoby se sníženou soběstačností, zachovávat důstojný život v příjemném prostředí a poskytovat pomoc, podporu a péči. Snahou je vytvoření podmínek pro pokračování života tak, jak jsou na to zvyklí samotní klienti. Vizí společnosti SeneCura, která provozuje 15 SeniorCenter po celé České republice, je život seniorů v harmonii – tedy propojení sociální a zdravotní péče na špičkové úrovni s důrazem na individuální potřeby, kvalitu a úctu.

Není nad to, vidět vše na vlastní oči! „Potenciální zájemce domovem samozřejmě rádi provedeme a ukážeme veškeré vybavení, poradíme a zodpovíme jejich dotazy. Na naše nové klienty se těšíme a věříme, že se jim v novém komfortním prostředí bude líbit,“ doplnil Jan Špidlen. Zájemci o umístění se mohou obracet na sociální pracovnici: Kateřina Kavalírová, +420 722 954 246, socialni1.chotebor@senecura.cz. Žádosti a další informace jsou ke stažení na webových stránkách www.chotebor.senecura.cz v sekci Pro zájemce.

Předchozí článekDalší článek